Ezt a bejegyzést már régebb óta tervezem megírni, viszont annyira összetett és szerteágazó gondolataim, érzéseim vannak a témában, hogy minden bizonnyal lehetetlen lesz egy posztban mindent átadnom. (Szóval ezen a ponton el is engedtem ezt a törekvést. :)) 

Körülbelül fél éve foglalkoztat intenzíven a tantra témaköre, amit két fő motiváció táplál(t) bennem. Az egyik, az akkori párkapcsolati problémáink voltak, amire úgy gondoltam megoldást jelenthet, ha közösen nyitunk a tantra felé. Azt reméltem, ez egy olyan út lesz, ami segít bennünket egy nyitottabb és őszintébb kommunikáció irányába elmozdítani és ezáltal a megéléseinket is építeni fogja. (Igazából sajnos csak én gondoltam így.) A másik motivációm pedig sokkal régebbről ered, nagyjából 17 éves lehettem amikor – teljesen váratlan módon 😀 – szembejött velem néhány pornófilm. Bevallom kevéssé mozgatták meg a vágyaimat azok a filmek, ahol a felfújt szájú, hatalmas műkörmökkel rendelkező hölgy feküdt az ágyon és számomra totálisan érthetetlen (és élvezhetetlen) módon ujjazta magát azokkal a hatalmas műkörmökkel, majd oldalról bejött egy farok – fej és láb nélkül – majd dirr-durr, nagy nyögések, aztán ennyi. Ezzel ellentétben rátaláltam valami sokkal “csaj barátabb” felnőtt filmre, amiben a nőt sok olajjal, nagyon lassan, érzékien, minden pontot érintve masszírozták, simogatták. Kicsit el is szomorodtam, milyen kár, hogy ez csak egy videó…és nincs ilyen a valóságban. Hát, pár évet váratott magára a dolog, de jó hírem van, létezik ilyen és megérte várni rá.

Az érintések egy része és az olaj (a mennyeien finom forró olaj…) megegyezik a fent leírtakkal, de a tantra masszázs ennél sokkal több. Önmagában létezik tantra masszázs, illetve a férfiaknál kiegészülhet lingam masszázzsal, a hölgyeknél pedig jóni masszázzsal (amik a nemi szervek masszírozását takarják). 

Hogy miért jó?

Számos oka van. Egyrészt jobban megismerheted a tested és a lelked reakcióit, átélhetsz egy olyan élményt, ami különleges és – talán közhelyes, de – közelebb kerülsz általa önmagadhoz. Továbbá, lelkiismeret furdalás nélkül önző lehetsz. Végre.

A saját tapasztalataim azt mutatják, a nők nem mernek önzők lenni a szexben. Lehet, hogy kapunk 15 perc orális kényeztetést, de amikor kinyitod a szemed, csak ott térdel a fejed előtt, hogy most márpedig drágám viszonzást is várok és kezdjél szépen bólogatni. Vagy a klasszikus, “megmasszírozzam a hátad?” típusú akció, amikor 1,5 perc a hátmasszázs és utána hirtelen hogy-hogynem már a cici és a popsi is a hát szerves részévé változik. Én is találkoztam kivételekkel, de a belső késztetés, hogy “viszonoznod kell” a másiknak a törődést, bennem él. Kiírthatatlanul munkálkodik és önmagunkkal szemben máris elvárásként kiált, pedig a szexnek a legkevésbé sem kellene az elvárásokról szólnia. Visszakanyarodva a tantra masszázsra, itt nincs igazán helye a viszonzásnak. Az egyik fél ad és a másik fél pedig befogad, megéli ennek minden csodás – vagy rögös – pillanatát.

Eddig két masszőrnél jártam, nagyjából hasonló volt a program felépítése, kb. 2,5-3,5 órát töltöttem velük és teljes biztonságban éreztem magamat. (Azt gondolom a biztonság az egyik legfontosabb szempont.) Aki ilyen masszázson gondolkozik, készüljön fel, hogy kicsit jobban a zsebébe kell nyúlnia, mint először gondolná. Kérlek, semmi esetre se menj el olyan “kamu masszőrhöz”, aki fórumokon ingyen kínálja szolgáltatásait. 

A masszázst megelőzően egy olyan beszélgetésen vehettem részt, ami önmagában is nagyon sokat adott, rövid idő alatt felszínre jöttek olyan lelki blokkok és elakadások az életemben, amit próbálok mélyre eldugni… de tudom, hogy dolgom van velük és amíg nem kerülnek a helyükre, lefelé húznak. Imi és István is maximálisan profi, egy pillanatig sem éreztem azt, hogy visszaélnének a helyzettel. 

A beszélgetést követően szarongba (nagyobb méretű kendő) öltöztünk és elkezdődött a masszázs. Akit részleteiben érdekelnek a lépések, technikák, ajánlom figyelmébe Michaela Riedl Jóni-masszázs című – illusztrációkkal és elég egyértelmű stílusban megírt – könyvét. Amit fontos megemlíteni, a masszázsnak nem célja az orgazmus elérése. Uraim (és akár hölgyek), engedjétek el ezt a törekvést, mert nem segíti az élvezetet és az ellazulást az a gondolat, hogy “huhh most azt várja (el), hogy elélvezzek?”

Többféle érintés típust alkalmaznak, mindegyiknek más a hatása. Három típust tapasztalhattam meg, az egyik fajta a nyugtató/ellazító érintés, a másik a megtartó érintés, a harmadik pedig az izgalmat fokozó érintés.  A 1,5 órás masszázs első felében a tökéletes ellazulás, biztonság megteremtése a masszőr szándéka, míg a következő részben a szexuális energia felébresztése, a test valamint a lélek “megnyitása”. Tudom ez így elég spirituálisan hangzik, viszont amikor olyan bizsergést érzel a végtagjaidban, mint amit még korábban sosem (nem, nem zsibbadás), ráébredsz, hogy ebben a dologban azért több van, mint amilyennek kívülről tűnik. Az egész testedben érzed a vágyat, a gyönyört, az energiát. És nem múlik el az “aktus” végével, hanem napokig veled marad az élmény. 
(Csak egy apró betűs megjegyzés a teljesség kedvéért: természetesen a masszázsnak nem része a pénisszel történő behatolás.)

Én a mindennapokban elég sokat beszélek, mind a munkám révén, mind pedig a személyiségemből fakadóan. De egy ilyen masszázs után csendben vagyok. Mert jól esik magammal lenni, a belső érzéseimre figyelni, amik sokkal intenzívebben üzennek ilyenkor és a megtapasztalt támogató férfienergiáknak köszönhetően meg is merem hallani ezeket az üzeneteket. 

A bejegyzéshez egy hozzászólás tartozik

  1. Morán Géza Válasz

    Nagy tanulási folyamat adni és kapni is. A határokat bátran megszabva és betartva ad biztonságot.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük